En hoe ging het nu echt?

Op reis met een peuter van 2 jaar en 4 maanden en een baby van 4 maanden, hoe ging dat nu eigenlijk?

Vliegen

Zowel de heenvlucht als de terugvlucht viel 100% mee wat de kindjes betreft: zowel Isaak als Adriaan zijn heel erg braaf geweest. Maar het moet gezegd, als ouder blijft het een beetje stress. Waar vroeger onze vakantie begon eens we op Zaventem aankwamen begint onze vakantie nu pas eens we op onze bestemming aangekomen zijn. Je bent toch de ganse tijd bezig met de kindjes bezig/stil te houden en als ze bezig of stil zijn blijf je sowieso wakker om een oogje in het zeil te houden. Rustig eten op het viegtuig zit er ook niet meer in, je hebt je handen vol met ervoor te zorgen dat die vliegtuigpotjes niet alle kanten op vliegen. Voorts ben je sowieso van begin tot eind bezig met vakkundig alle blikken van alle mensen rondom u te mijden want werkelijk niemand wilt (begrijpelijk!) naast een gezin met twéé jonge kindjes in het vliegtuig zitten.

  
Camper

De mobilhome (of camperrrrrrrr zoals Isaak het zo mooi zegt) was ideaal in onze situatie. Kinderloos hadden we sowieso voor een tent en good old camping gegaan, maar dat was nu geen optie. De camper was een geweldig alternatief: je staat nog steeds op campings en kan dus kampvuur maken, genieten van de stilte rondom je (enfin ja, als de kindjes stil zijn), genieten van de natuur. Maar je hebt wel altijd een elektrisch vuur voorhanden (om ’s middags patatten te koken), een microgolf (flesje melk ’s ochtends en ’s avonds), een hoop kasten (niet alles altijd uit- en inpakken), een toilet en een douche. Het feit dat Isaak elke dag in hetzelfde bed kon kruipen was ook heel goed, kleine kindjes zijn vaak gewoontediertjes en Isaak is niet anders. Verder hadden ze er voor ons een kinderstoel en maxi-cosi in vastgemaakt wat ideaal was, zo zaten ze altijd en overal veilig vast tijdens het rijden (wat bijvoorbeeld niet evident is als je met het openbaar vervoer rondreist).

  
  

Eten

Adriaan dronk nog bij Kato, dus daar moesten we niet naar om kijken. Zonder kinderen hadden we heel waarschijnlijk veel meer op restaurant gegaan en minder zelf gekookt, maar nu was het wel gemakkelijk dat we konden koken in de camper. We hebben nog nooit zoveel broccoli gegeten op vakantieb (nota: Isaak is dol op broccoli) 🙂 Verder hebben we wel het geluk dat Isaak over het algemeen een gemakkelijke eter is èn altijd stil te krijgen is met ‘Blaze en de monsterwielen’ waardoor we ook af en toe elders konden gaan eten. 

  

Activiteiten

Onze wandelingen waren beperkt: 7 à 8 km was het maximum. Dieter droeg Isaak op z’n rug en Kato Adriaan op de buik. Langer dan 8 km hielden wij het niet vol; Isaak waarschijnlijk wèl want die vroeg eens terug aan de camper regelmatig ‘nog jugzak zitten!‘. En zolang Adriaan dicht bij z’n moeder zit is die ook content dus voor hem hadden de wandelingen gerust ook wat langer mogen duren. 

  
Zonder Isaak en Adriaan hadden we veel langere wandelingen gemaakt, meer de wildernis ingetrokken en gekanood en dat hebben we nu niet kunnen doen – met een beetje pijn in het hart. We wisten echter op voorhand dat reizen met kleine kindjes ook beperkingen met zich mee brengt dus we hadden er reeds op voorhand vrede mee genomen.

De dagen gingen trager vooruit – of misschien net sneller – dan vroeger, tegen dat je ’s ochtends klaar bent met alles en kan vertrekken is het meestal 10.00 of later. Alles duurt langer: wassen, eten, gaan slapen, … maar met een gezonde portie geduld en relativering valt ook dat allemaal wel weer mee.

We zijn erg blij dat we deze reis met ons viertjes gemaakt hebben en kijken uit naar nog meer reizen met ons gezinnetje.

  

Advertenties

Een gedachte over “En hoe ging het nu echt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s