Sequoia National Park

We worden ‘s ochtends om 08:00 wakker door een auto die langzaam met luide muziek over de camping rond rijdt en vragen ons af wie er in godsnaam *££$$£*!!&@§ ‘s ochtends in een Nationaal Park met zo’n luide muziek rond rijdt. Blijkt het de ranger zelf te zijn. De tweede dag doet hij ‘s ochtends hetzelfde dus het zal de plaatselijke wekdienst zijn 🙂

We maken een lange wandeling van zo’n 14,5 km door verschillende lussen in het park met elkaar te combineren. Het wordt een prachtige wandeling doorheen het grote bos met de immense sequoia’s. We gaan verder van de parking weg en laten de kortere wandelroutes achter ons waardoor we echt helemaal alleen lopen en niemand meer tegen komen.

We wandelen door heelder stukken afgebrand bos, weggevaagd door een zeer grote brand in 2021 en andere kleinere bosbranden. Op een gegeven moment horen we een kettingzaag en zien we in de verte twee werkmannen een gigantisch hoge boom (het is moeilijk gokken maar we denken toch zo’n 75m) omleggen omdat hij een gevaar vormt voor het trailpad. Ze schrikken als ze ons zien en doen teken dat we verder af moeten gaan staan. De boom valt met een immense knal om en laat een grote stofwolk omwaaien. We zijn allemaal heel erg onder de indruk. We passeren de werkmannen en ze vertellen ons dat ze geen wandelaars verwacht hadden, dat de trail gesloten zou moeten zijn maar dat ze blijkbaar ergens vergeten zijn linten te hangen. We zetten onze weg verder.

Een paar kilometer verder springt Dieter ineens opzij met een ‘OEH!’, en ligt er een grote ratelslang op het pad. Hij ratelde niet maar kronkelde rustig verder. We stappen er voorzichtig in een grote boog om en zetten onze weg verder. We komen onderwege nog een aantal herten, veel eekhoorns en een paar mooie vogels tegen en als kerst op de taart op het einde van de wandeling nog een zwarte beer die rustig schors van boomstammen aan het schrapen is op zoek naar insecten. Wat een geweldige wandeling.

Op de camping aangekomen kijkt de mama lekker marginaal met een blikje bier in de handen toe hoe de jongens in de rivier spelen en de papa een vuurtje maakt. Perfect einde van een mooie dag.

Eén reactie op “”

Plaats een reactie